ÁðåñãéáêÞ óõãêÝíôñùóç áðü ôï ÐÁÌÅ óôçí ÁèÞíá ôçí Ôñßôç 18 Öåâñïõáñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρώι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και το ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων», οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή. Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια, στις 10:30, με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να στέλνει το δικό του μήνυμα. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την παραπέρα κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, όπως πριν από αυτήν την πλήρωσαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά», επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί πλήρως.

-Ad-