Ανοίξτε την πόρτα σας στην Τέχνη!

Τα tips που θα σας δείξουν το ιδανικό σημείο για να απογειώσετε τόσο τον ακριβό πίνακα, όσο και τη συλλογή posters και φωτογραφίες που έχετε επιλέξει.

Ο τρόπος που τοποθετούμε και «παρουσιάζουμε» τα έργα τέχνης στον χώρο μας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Φυσικά, υπάρχουν tips που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το ιδανικό σημείο, ώστε να απογειώσετε τόσο έναν ακριβό πίνακα, όσο και τη συλλογή από posters και φωτογραφίες που έχετε επιλέξει για να διακοσμήσετε το σαλόνι, το δωμάτιο και, φυσικά, το γραφείο σας.

Shelby Girard

Γνωρίζοντας τον χώρο σας

Για αρχή σκεφτείτε τι θα θέλατε να βλέπετε όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο.

Οι αναλογίες του πίνακα που θα τοποθετήσετε σε έναν τοίχο είναι η παράμετρος που θα πρέπει να προσέξετε πριν από οτιδήποτε άλλο. Ο λόγος είναι απλός. Ένα μικρό σε διαστάσεις έργο τέχνης θα χαθεί αν διακοσμήσει μία μεγάλη επιφάνεια τοίχου. Και, αντίστροφα: Ένας μεγάλος πίνακας δεν θα αναδειχθεί σωστά σε έναν μικρό τοίχο. Με την ίδια λογική, μπορείτε να αποφασίσετε αν ο πίνακας θα κυριαρχεί στον χώρο σας ή θα τοποθετηθεί σε ένα σημείο πιο διακριτικά. Καλό θα ήταν να δώσετε ανάλογη προσοχή και στον φωτισμό. Το ερώτημα είναι αν το έργο τέχνης στον χώρο σας θα φωτίζεται φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή αν θα χρειαστεί και μία συμπληρωματική πηγή φωτισμού.

How to

Στην περίπτωση που έχετε βρει τον πίνακα ο οποίος ταιριάζει στον χώρο σας, τις αναλογίες και τη δυναμική που θα έχει στη διακόσμηση, το αμέσως επόμενο βήμα είναι η επιλογή της σωστής θέσης όπου θα τοποθετηθεί στον τοίχο. Να θυμάστε πάντα τον «χρυσό κανόνα»: ο πίνακας να τοποθετηθεί σε σημείο στο οποίο το μέσο του έργου θα είναι στο ύψος των ματιών σας. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις (βλέπε επίλογο). Επίσης, αφήστε το ύψος του δωματίου, καθώς και το ένστικτό σας, να σας κατευθύνουν. Όταν προορίζετε αρκετούς πίνακες να διακοσμήσουν τον χώρο σας, αρχίστε κρεμώντας πρώτα αυτόν που σκοπεύετε να πρωταγωνιστεί στα μάτια του επισκέπτη -και στα δικά σας, βέβαια- και συνεχίστε με τους υπόλοιπους.

SOS: Τέλος, προσέξτε να μην τοποθετήσετε το έργο τέχνης σε σημείο όπου θα εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως, όπως και πάνω από το τζάκι ή κάποιο καλοριφέρ, γιατί υπάρχει κίνδυνος με το χρόνο να αλλοιωθούν τα χρώματά του.

Nina Freudenberger Design

Αντί επιλόγου

Να θυμάστε πάντα ότι απαράβατοι κανόνες δεν υπάρχουν. Πάνω από όλα, ο χώρος και η διακόσμησή του οφείλουν να αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σας γούστο. Να είστε εσείς ευτυχισμένοι ζώντας μέσα του και να δίνετε το στίγμα της δικής σας προσωπικότητας στον επισκέπτη, είτε αυτός είναι οικογενειακός φίλος, είτε πελάτης/συνεργάτης σας. Τολμήστε, λοιπόν, να σπάσετε τα στεγανά, σκεπτόμενοι «έξω από το κουτί», αλλά -πριν αρχίσετε να ξοδεύεστε- ρωτήστε και τον ειδικό για σιγουριά!

Πηγή: masroom.gr

Το MASROOM είναι μία πλατφόρμα creative consultation με δημιουργικές συμβουλές σχεδιασμού εσωτερικού χώρου και διακόσμησης για το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο.