Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο – Πότε έρχονται οι επόμενες μπόρες

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι όποιες βροχές, σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, θα είναι πρόσκαιρες τοπικού χαρακτήρα. Ο καιρός αναμένεται να χαλάσει από την Τρίτη, όταν και αναμένονται βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν στα πελάγη έως και τα 8 μποφόρ.

Για σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, όπως και σε άλλες περιοχές του ηπειρωτικού κορμού.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στην Ήπειρο από 4 έως 17, στη Θεσσαλία από 4 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16-18 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 16 βαθμούς και στην Κρήτη από 6 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βόρειο βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη 5-6 μποφόρ.