Ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε ανταλλαγή επιστολών προχώρησαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δεσμευόμενοι να αναπτύξουν τις σχέσεις τους σε μια «μακρά στρατηγική συνεργασία».

Οι επιστολές απεστάλησαν με αφορμή την 78η επέτειο της απελευθέρωσης της Κορέας από την ιαπωνική αποικιοκρατία του 1910-45, η οποία επίσης αποτελεί εθνική εορτή στη Νότια Κορέα.

Στην επιστολή του προς τον Πούτιν, ο Κιμ δήλωσε ότι η φιλία των δύο χωρών σφυρηλατήθηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με νίκη επί της Ιαπωνίας και τώρα «καταδεικνύει πλήρως το αήττητο και τη δύναμή τους στον αγώνα για τη συντριβή των αυθαίρετων πρακτικών και την ηγεμονία των ιμπεριαλιστών», σύμφωνα με το KCNA.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η φιλία και η αλληλεγγύη…θα αναπτυχθούν περαιτέρω σε μια μακρά στρατηγική συνεργασία που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της νέας εποχής», ανέφερε ο Κιμ στην επιστολή του.

«Οι δύο χώρες πάντα θα αναδεικνύονται νικήτριες, υποστηρίζοντας σθεναρά η μία την άλλη και συνεργαζόμενες μεταξύ τους στην πορεία για την επίτευξη του κοινού τους στόχου».

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι προμηθεύει τη Ρωσία με όπλα για τον πόλεμό της στην Ουκρανία. Η Πιονγκγιάνγκ και η Μόσχα αρνούνται κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, στο μήνυμά του προς τον Κιμ, επίσης δεσμεύθηκε να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις.

«Είμαι σίγουρος ότι θα ενισχύουμε τη διμερή συνεργασία σε όλους τους τομείς για την ευημερία των δύο λαών και την ισχυρή σταθερότητα και ασφάλεια της κορεατικής χερσονήσου και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ασίας», ανέφερε ο Πούτιν σύμφωνα με το KCNA.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα (video)
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα – «Η ζωή μου έχει σταματήσει στην 1η Απριλίου»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024