Ανταποκρίτρια της ΕΡΤ: Ανήκω στην κατηγορία που δεν θα ήθελα να εμβολιαστώ (vid)

Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που ενέκρινε για χρήση το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού, με τη χορήγησή του να αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για χρήση» ανακοίνωσε το Λονδίνο, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σημείωσε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα νοσοκομεία, είπε, βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα. «Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19», δήλωσε ο υπουργός στο Sky News, κάνοντας λόγο για «φανταστικά νέα».

Και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «φανταστικό» το γεγονός της έγκρισης του εμβολίου, τονίζοντας ότι θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη χώρα από την επόμενη εβδομάδα. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τζόνσον επεσήμανε ότι «η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να θέσουμε ξανά σε κίνηση την οικονομία».

Το πρόγραμμα εμβολιασμού αναμένεται να αρχίσει από τους ηλικιωμένους και το προσωπικό σε μονάδες φροντίδας.

Η Pfizer έκανε λόγο για ιστορική στιγμή στον αγώνα κατά της COVID-19. «Αυτή η έγκριση είναι ένας στόχος για τον οποίο εργαζόμαστε από τότε που δηλώσαμε για πρώτη φορά ότι η επιστήμη θα κερδίσει και επικροτούμε την MHRA για την ικανότητά της να διεξάγει προσεκτική αξιολόγηση και για τη λήψη έγκαιρων μέτρων για την προστασία των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο CEO της Pfizer Albert Μπούρλα.

Αιφνιδίασε τους παρουσιαστές η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ

Στην εκπομπή της ΕΡΤ, η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης στο Λονδίνο, Νατάσα Καντζάβελου, φαίνεται ότι αιφνιδίασε τους παρουσιαστές, όταν κλήθηκε να απαντήσει, αν εκείνη θα κάνει το εμβόλιο κατά του ιού.

«Ανήκω στην κατηγορία των πολιτών που δεν θα ήθελα να εμβολιαστώ», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: