Κατολίσθηση σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή (17/07) στη νοτιοδυτική κινεζική πόλη Τσονγκτσίνγκ, με αποτέλεσμα να θαφτούν κάτω από τα χώματα ορισμένα κτήρια κατοικιών και να παγιδευτεί άγνωστος αριθμός ανθρώπων, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ανέφερε ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια, ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.
Σύμφωνα με το CCTV, η κατολίσθηση σημειώθηκε περίπου στις 09:08 το πρωί στην κομητεία Πενγκσούι (Pengshui) της Τσονγκτσίνγκ.
Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο έδειξαν τμήμα μιας πλαγιάς βουνού να καταρρέει πάνω σε κατοικημένη περιοχή.
Αρκετά κτήρια βρίσκονταν δίπλα στο σημείο της κατάρρευσης, ενώ ομάδες διάσωσης εμφανίζονταν να ερευνούν τα συντρίμμια για εγκλωβισμένους ανθρώπους.
Η κομητεία Πενγκσούι βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τσονγκτσίνγκ και συνορεύει με τις επαρχίες Χουμπέι και Γκουιτζόου.


















