Αντιδράσεις από το ΚΚΕ για τη μετάθεση της Πρωτομαγιάς

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και να μετατεθούν για το Σάββατο, αμέσως μετά την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας έναντι του κορoνοϊού.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη» την απόφαση της κυβέρνησης για τη μετάθεση της εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνοντας έκκληση προς τους εργαζόμενους να μη μείνουν σιωπηλοί και «να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα».

«Πρέπει τώρα να πάρουμε μέρος και να κινητοποιούμαστε και αύριο, Μέρα Δράσης για τα εργασιακά ζητήματα, και την Πρωτομαγιά. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όμως δεν μπορεί να μείνουμε σιωπηλοί, πρέπει είτε από το σπίτι οι ευπαθείς ομάδες, είτε στο δρόμο εκεί που θα καλέσουν τα συνδικάτα συντεταγμένα να διαδηλώσουν. Μιλάμε για συμβολικές διαμαρτυρίες και στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις και σε συνοικίες της Αθήνας», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: «Είναι ανεπίτρεπτο να απαγορευθεί κάτι τέτοιο. Πρέπει να συνταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με αυτή τη λογική και αυτήν την άποψη».

Αναφερόμενος, εξάλλου στη συναυλία της Αλ. Πρωτοψάλτη είπε πως «και αυτό ήταν δείγμα της κυβερνητικής υποκρισίας, καθώς από τη μια η κυβέρνηση εκτοξεύει μύδρους και στέλνει αστυνομικές δυνάμεις κατά γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων όταν διαμαρτύρονται και διεκδικούν για να μείνουν όρθιοι και δυνατοί και λέει ότι συνωστίζονται και από την άλλη, βλέπουμε να συνωστίζεται ο κ. Πρωθυπουργός ή άλλα κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την -πολύ καλή κατά τα άλλα- ενέργεια της κυρίας Πρωτοψάλτη».

Κατά τα λοιπά, το ΚΚΕ καλεί δε τους εργαζόμενους να μη μείνουν σιωπηλοί και να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνουν την Τρίτη, συνδικάτα, σε εννέα σημεία της Αττικής αλλά και σε όλη την Ελλάδα, με τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων προφύλαξης.

-Ad-