Αντιδράσεις για Άδωνι Γεωργιάδη: Έγινες νονός ενώ απαγορεύονται οι βαπτίσεις

Μία ιδιαίτερη ημέρα ήταν η Κυριακή (14/3) για τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη όπου και έγινε νονός.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο facebook, έκανε γνωστό το χαρμόσυνο γεγονός.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στις 3 Μαρτίου, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, σημειώνεται ότι επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως 9 ατόμων.

«Σημειώνεται ότι αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων», πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δύο μέρες αργότερα, στις 5 Μαρτίου, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για τους γάμους, τονίζοντας ότι «η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα ομόφωνα, υπέρ του αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων. Ως εκ τούτου, η τέλεση γάμων θα επιτρέπεται με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού, καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Έως 9 άτομα».

Ωστόσο, η αναστολή των βαπτίσεων παρέμεινε ως είχε.

Τη στιγμή που Αττική ανήκει στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, αρκετά ήταν τα αρνητικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη.

Άλλοι στάθηκαν στο γεγονός ότι δεν τηρούνται και δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, ενώ άλλοι τόνιζαν ότι έχουν αναβάλει ακόμη και 3 φορές βάπτιση του παιδιού τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων και αναρωτήθηκαν «πώς ο υπουργός κατάφερε να γίνει νονών εν μέσω αυστηρών μέτρων».