Αντιδράσεις για δήλωση δικηγόρου για τη 12χρονη: «Δυστυχώς, το κορίτσι είχε επιλέξει μια στάση ζωής για να επιβιώσει»

Το πρωί της Πέμπτης προκάλεσαν αντιδράσεις οι προκλητικές δηλώσεις της δικηγόρου ορισμένων από τους 26 κατηγορούμενους στη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Οι απόψεις της Βάσως Πανταζή ακούστηκαν στον απόηχο της απαλλακτικής πρότασης της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο όσον αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Όπως υποστήριξε η κ. Πανταζή, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, «δυστυχώς το κοριτσάκι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει». Με το που τελείωσε την τοποθέτησή της, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν έντονα στα λεγόμενά της, με την ίδια να τους απαντά με ερώτηση: «Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;».

Συγκεκριμένα, η κ. Πανταζή ξεκίνησε την τοποθέτησή της λέγοντας: «Μην βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστιλή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει π.χ ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν τη χτύπησαν αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει δυστυχώς ότι είχε επιλέξει (η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας» ανέφερε η δικηγόρος.

Όταν οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν, η ίδια είπε λέει ότι «είναι τραγωδία για όλους μας. Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία; Δυστυχώς, είναι τραγωδία και φταίμε όλοι μας».