Αντικαπνιστικός: Αυτές είναι οι καταγγελίες – «Στο σχολείο μας καπνίζουν»

Δεν σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα στο 1142 και οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Η εφημερίδα «Καθημερινή» παρουσιάζει μερικές καταγγελίες που έγιναν αυτές τις μέρες στο 1142, οι οποίες κάνουν λόγο για παράνομο κάπνισμα όχι μόνο σε καφετέριες και μπαρ αλλά ακόμα και σε σχολεία και νοσοκομεία.

Σε μία καταγγελία διαβάζουμε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, υπάρχουν πολλοί γιατροί που καπνίζουν συνεχώς εντός του νοσοκομείου σε κοινόχρηστους χώρους. Μάλιστα η καταγγελία αναφέρει ότι γιατρός εντοπίστηκε να καπνίζει και σε αίθουσα που βρίσκεται δίπλα από τους ασθενείς που ξυπνούν από την αναισθησία μετά το χειρουργείο.

Μετά έρχεται μία άλλη καταγγελία η οποία αναφέρεται σε σχολείο. Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι στην πίσω αυλή του σχολείου, μαζεύονται μαθητές οι οποίοι καπνίζουν σε κάθε διάλειμμα. Τα παράθυρα στο σχολείο είναι ανοιχτά με αποτέλεσμα οι καπνοί να φτάνουν σε κάποιες τάξεις και τα παιδιά να είναι αναγκασμένα να τους μυρίζουν. Οι καθηγητές παρόλο που το γνωρίζουν και το βλέπουν καθημερινά, μοιάζουν να αδιαφορούν εντελώς.

Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που καταγγέλουν ότι σε διάφορες καφετέριες όχι μόνο δεν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος αλλά οι ιδιοκτήτες είναι και επιθετικοί προς τους πελάτες όταν εκείνοι ζητούν να τηρηθεί ο νόμος και να σταματήσει το κάπνισμα. Τους ζητούν μέχρι και να αποχωρήσουν από το μαγαζί αν δεν τους αρέσει που καπνίζουν.

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος των καταγγελιών οι οποίες αυξάνονται με γοργό ρυθμό.

-Ad-