Αντικαπνιστικός: Η «πρωταθλήτρια» πόλη στην τήρηση του νόμου

Ξεπερνά το 90% το ποσοστό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ και εστίασης, που εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο στον δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους που διενήργησε η δημοτική αστυνομία.

Το γεγονός αυτό, με βάση και τα πανελλαδικά στοιχεία, φαίνεται πως κατατάσσει τον νομό Θεσσαλονίκης στην πρώτη θέση σε ολόκληρη τη χώρα, όσον αφορά την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Το παραπάνω δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του κεντρικού δήμου, αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm”.

“Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019 διενεργήσαμε 592 ελέγχους για την εφαρμογή του νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, ενώ το ίδιο διάστημα το 2018 οι έλεγχοι ήταν μηδενικοί. Από τους ελέγχους βεβαιώσαμε 46 παραβάσεις. Θέλω να συγχαρώ πολίτες και καταστηματάρχες καθώς το ποσοστό συμμόρφωσης στον δήμο Θεσσαλονίκης ξεπερνά το 90%”, είπε ο κ.Δαγκλής.

Πρόσθεσε δε πως “από τα πανελλαδικά στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση των υπηρεσιών η Θεσσαλονίκη είναι πρώτη στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη την Ελλάδα. ‘Εχουμε και μια θετική πρωτιά”.

-Ad-