Αντικαπνιστικός: «Βγαίνουν να καπνίσουν και γίνονται “καπνός”»

Η πρόεδρος Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης μίλησε για την κινητοποίηση του σωματείου ώστε να αλλάξει ο αντικαπνιστικός νόμος αλλά και για το γεγονός ότι πελάτες χρησιμοποιούν ως αφορμή το τσιγάρο και να εξαφανίζονται χωρίς να πληρώσουν.

«Τα περιστατικά συνέβησαν τόσο σε αθηναϊκό κατάστημα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Βγήκαν να καπνίσουν, πήραν μαζί τους και το μπουκάλι τους και έφυγε όλη η παρέα χωρίς να πληρώσει», δήλωσε μεταξύ άλλων η Νίκη Κωνσταντίνου στον Alpha 98,9 και συνέχισε για το αν θα υπάρξει εναλλακτική πρόταση:

«Ολοκληρώνεται η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχουν στείλει την εξουσιοδότησή τους 4.000 επιχειρηματίες. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυνατό μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, όταν θα ολοκληρωθεί η προσέλευση όλων των επιχειρηματιών θα είμαι πολλοί αυτοί που διεκδικούμε να υπάρξει ένας διαχωρισμός και εξαιρέσεις. Τα εστιατόρια έχουν βγάλει το κάπνισμα, όμως τα καφέ – μπαρ, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης είναι ένας ιδιαίτερος χώρος και θα πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις».

«Κάναμε μια δημοσκόπηση δική μας, κατά την οποία το 90% δηλώνει ότι έχει τεράστια πτώση στον κύκλο των εργασιών του. Είναι σοβαρό το πρόβλημα στη δημιουργία λεσχών. Χώρων που μπορείς να καπνίσεις σε ιδιαίτερο προστατευμένο χώρο και θα ολοκληρωθούν στις επόμενες δύο εβδομάδες. Είδαμε και φέραμε το παράδειγμα της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, ακόμα και της Αγγλίας. Με αυτά τα πρότυπα θα λειτουργήσουν και οι δικές μας λέσχες. Πιστεύω ότι θα γίνει τέλεια χρήση, δεν θα μπουν μη καπνιστές και οι εργαζόμενοι θα μέλη της λέσχης», κατέληξε η κ. Κωνσταντίνου.

-Ad-