Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια συμπρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς ο Κώστας Αρβανίτης

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των κομμάτων της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιo και η Ευρωομάδα της Αριστεράς εξέλεξε το προεδρείο της.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου της Ομάδας για το πρώτο μισό της θητείας και τη θέση του Συμπροέδρου της για το δεύτερο.

Συμπρόεδροι για το πρώτο μισό της νέας θητείας του Ευρωκοινοβουλίου θα είναι η Γαλλίδα Manon Aubry της France Insoumise, και ο Martin Schirdewan, Πρόεδρος του γερμανικού Die Linke.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε στην ενότητα και την διεύρυνση της LEFT»

«Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι μια θετική εξέλιξη για τη χώρα μας, αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 2η ισχυρότερη δύναμη στους κόλπους της Left, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική θέση του κόμματος στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνέβαλε ουσιαστικά και εποικοδομητικά στην ενότητα και την διεύρυνση της LEFT στη νέα δύσκολη κοινοβουλευτική περίοδο τονίζουν από την Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν:

«Το ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα υπεύθυνης εκπροσώπησης της χώρας μας στα ευρωπαϊκά φόρα της Αριστεράς, ήρθε ως αποτέλεσμα μιας πολυήμερης διαπραγμάτευσης, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέλαβε συμβιβαστικές πρωτοβουλίες και λειτούργησε σταθερά ως γεφυροποιός μεταξύ των διαφορετικών δυνάμεων της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην ακροδεξιά»

«Συμπορευόμαστε και στη νέα θητεία, ενωμένοι στα κοινά μας προτάγματα» δήλωσε από τη μεριά του ο Κώστας Αρβανίτης.

«Είμαστε έτοιμοι να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στις δυνάμεις της ακροδεξιάς, που απειλούν να επιστρέψουν την Ευρώπη στις μαύρες ημέρες του 35. Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας καλή επιτυχία στους Γαλλους συντρόφους για την ιστορική μάχη που δίνουν. Ευχόμαστε στον Martin και την Manon, καθώς και σε όλους τους Ευρωβουλευτές και τα στελέχη της Left υγεία και δύναμη για τον όμορφο αγώνα μας» είπε χαρακτηριστικά.