Aντίστροφη μέτρηση για τον τελικό – Σε πλήρη ανάπτυξη τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στις 22:00 τη Φιορεντίνα, στον τελικό του Europa Conference League. Όλη η πόλη έχει μετατραπεί σε φρούριο. Κλειστοί δρόμοι, κλειστά σχολεία, αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οι οπαδοί των δύο φιναλίστ θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να προσεγγίσουν το γήπεδο. Κανείς δεν θα πλησιάζει αν δεν έχει εισιτήριο ή διαπίστευση ενώ από αέρος θα επιχειρούν ελικόπτερο και drone της ΕΛΑΣ, που θα δίνουν διαρκώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Δρόμοι άδειοι, κορδέλες, κιγκλιδώματα και σε κάθε γωνία αστυνομικοί, περιπολικά και μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κάτοικοι με την με την ειδική άδεια διέλευσης κατοίκου στα χέρια και άλλοι έχοντας την περασμένη στο λαιμό. Έτσι κινούνται όσοι διαμένουν στην περιοχή γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων.Από το βράδυ της Κυριακής, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στη σφράγιση του γηπέδου. Είχε προηγηθεί εξονυχιστικός έλεγχος όλων των χώρων του από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Διαπιστεύσεις από την UEFA φέρουν μαζί τους ακόμη και οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στα μέτρα. Μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις», η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε πως: «είναι πολύ υψηλού επιπέδου τα μέτρα ασφαλείας δεν θα μπορούσαν να είναι και χαμηλότερου θεωρώ , θα έλεγα ότι είναι επιπέδου ολυμπιακών αγώνων, περισσότεροι από 5000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν μόνο σήμερα στο λεκανοπέδιο , καθώς όπως καταλαβαίνετε δεν πρέπει να καλύψουν μόνο την ασφάλεια όσων θα κινηθούν κοντά στο γήπεδο αλλά και οποίο περιστατικό σε όλο το λεκανοπέδιο».

Τα μέτρα με τον κύριο όγκο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ξεκίνησαν κυρίως σήμερα από τις έξι το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους.

Ο Θεοφάνης Αναγνώστου Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) επισημαίνει πως: «Μεταξύ αυτών είναι η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

Το Μετρό

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό έως τις 5 το απόγευμα ενώ μετά τις 6 το απόγευμα αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,

από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34

από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και

από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Τέσσερις ώρες πριν τον αγώνα , στις 6 το απόγευμα αναμένεται να ανοίξει η εξωτερική περίμετρος του γηπέδου και τρεις ώρες πριν, στις 7 το απόγευμα , θα ανοίξουν οι θύρες.

Ωστόσο στο μεσοδιάστημα αυτό της μίας ώρας, περιμετρικά της εγκατάστασης θα εξελίσσονται εκδηλώσεις.

Σωματικοί έλεγχοι

Ο πρώτος σωματικός έλεγχος στους φιλάθλους του Ολυμπιακού θα γίνει κατά την συγκέντρωση τους στο πάρκινγκ 5 του ΣΕΦ, πριν την είσοδο τους στους συρμούς της γραμμής 1 στον ηλεκτρικό, από τις 6 το απόγευμα και μετά .

Υπενθυμίζεται ότι οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία από το ΟΑΚΑ.

Σωματικός έλεγχος θα γίνεται και πριν την είσοδο των φιλάθλων στις κερκίδες.

Με αφορμή τα μέτρα για τον τελικό, το υπουργείο εργασίας έκανε γνωστό πως όσον αφορά τους εργαζόμενους που κατάφεραν να μεταβούν στην δουλειά τους, θα πληρωθούν κανονικά. Ωστόσο αρκετές είναι και οι επιχειρήσεις που παραμένουν σήμερα κλειστές.

Σημειώνεται πως η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο, πρόκειται να γίνει με τον αντίστροφο τρόπο.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός» ενώ της Φιορεντίνα στα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Δεκελείας.

Αφίξεις των οπαδών των «Βιόλα»

Χιλιάδες είναι οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα που έρχονται στην Αθήνα, για τον τελικό. Οι οπαδοί των «βιόλα» ταξιδεύουν αεροπορικώς αλλά και με δύο γεμάτα πλοία από Ανκόνα, μέσω Πάτρας. Ήδη δύο πτήσεις τσάρτερ, από συνολικά δέκα, έχουν προσγειωθεί στο Eλ. Βενιζέλος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διπλωματικές πηγές: Στις 17 και 18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Άστατος στα δυτικά, επιστρέφει ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί
11 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός εντοπίστηκε 90χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του στο Αγρίνιο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 νεαροί για κλοπή δικύκλου και διακίνηση ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025