Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, υπέβαλε την παραίτησή του το μεσημέρι της Τρίτης (07/11), ύστερα από την έφοδο στο σπίτι του στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, όπως μεταδίδουν πορτογαλικά μέσα
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νωρίτερα η πορτογαλική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα και συνέλαβε τον προσωπάρχη του, Βίτορ Εσκάρια, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, δήλωσε την Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας της Πορτογαλίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πορτογαλική εισαγγελία, ο πρωθυπουργός ερευνάται στο πλαίσιο της έρευνας. Η έρευνα συνδέεται με σχέδια έρευνας λιθίου στο βόρειο τμήμα της χώρας και με ένα μεγαλεπήβολο έργο πράσινου υδρογόνου στο Σινές.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr