Απ. Τζιτζικώστα: Περιφέρειες και Δήμοι μετεξελίσσονται σε ατμομηχανές της ανάπτυξης

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Indicator.gr και τον Νίκο Κοσμόπουλο, αναφέρεται στον κρίσιμο και καταλυτικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης και στον τρόπο με τον οποίον μπορούν οι περιφέρειες και οι δήμοι να μετεξελιχθούν σε ατμομηχανές ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τον σχεδιασμό να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία με το άνοιγμα των συνόρων που προχώρησε η κυβέρνηση, ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε μια σειρά δράσεων της περιφέρειας, με βασική αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση, όπως υποστηρίζει, να μην τεθεί στο ελάχιστο σε κίνδυνο η επιτυχής αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης το προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, εξέφρασε την πεποίθηση πως μπροστά μας έχουμε μία πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο και δεσμεύτηκε ότι «όπως δεν αφήσαμε κανέναν συνάνθρωπό μας μόνο του μέσα στην κρίση, έτσι δεν θα αφήσουμε και την οικονομία μας στην τύχη της».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

-Ad-