Απαγωγή ναυτικών: Τους παρακολουθούσαν από τον Νοέμβριο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η απαγωγή από πειρατές των πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Καμερούν που συνέβη την παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθώς οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει ξανά μετά την πρώτη επαφή για τα λύτρα.

Σύμφωνα με το Star, οι αρχές στο Καμερούν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πειρατές παρακολουθούσαν το ελληνικό τάνκερ που βρισκόταν έξω από το λιμάνι Λίμπο στο Καμερούν από τα τέλη Νοεμβρίου.

Οι πειρατές, κινήθηκαν νύχτα, χωρίς να κινήσουν υποψίες, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες κοντά στο ελληνικό πλοίο βρίσκονταν και άλλα μικρά σκάφη.

Οι διαπραγματευτές της πλοιοκτήτριας εταιρίας περιμένουν βίντεο που θα πιστοποιεί ότι και οι πέντε Έλληνες ναυτικοί, αλλά και τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος του “Happy Lady” είναι καλά στην υγεία τους.

Οι πειρατές μετά την πρώτη επικοινωνία δεν έχουν εμφανιστεί ξανά. Αυτή, εξάλλου, μια τακτική γνωστή στις περιπτώσεις απαγωγών που στοχεύει στην αύξηση της τιμής των λύτρων που θα ζητήσουν, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το που κρατούνται οι πέντε Έλληνες ναυτικοί.

-Ad-