Απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα: Το ωράριο – Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και το lockdown πήραν νέα παράταση, καθώς τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, πως η απαγόρευση κυκλοφορίας παίρνει νέα παράταση από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Από τις 18/1 οι πολίτες απαγορεύεται να κυκλοφορούν στους δρόμους από τις 21:00 το βράδυ, εώς τις 05:00 το πρωί.

Παρόλα αυτά, μόνο για τρεις λόγους μπορεί κάποιος να στείλει μήνυμα στο 13033 για να βγει από το σπίτι του τις ώρες 21:00 με 05:00 και αυτοί είναι για εργασία, υγεία και βόλτα με το κατοικίδιο.

Συγκεκριμένα:

  • Με τον κωδικό 1: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
  • Με τον κωδικό 6: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.
  • Όσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

Επίσης, τα καταστήματα καταστήματα ανεβάζουν ρολά τις 18/1 με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Έτσι, προσφέρεται η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τις αγορές τους και να επιστρέψουν με ασφάλεια στην οικία τους, δίχως να πάρουν πρόστιμο εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μετακίνηση εκτός νομού

Πέρα από την απαγόρευση κυκλοφορίας, παράταση πήρε και η μετακίνηση εκτός νομού.

Προσφέρεται όμως η δυνατότητα στους πολίτες να μετακινηθούν εκτός νομού για τους εξής πέντε λόγους.

Αυτοί είναι οι εξής:

-Ad-
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.