Απαγόρευση κυκλοφορίας – forma.gov.gr: Με βεβαίωση Α’ και βεβαίωση Β’ οι μετακινήσεις – Πως θα τη συμπληρώσετε

Προκειμένου κάποιος να εξαιρεθεί του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο όπως επίσης και βεβαίωση κίνησης, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή.

Βεβαίωση τύπου Α΄ είναι για τους εργαζόμενους, συμπληρώνεται μια φορά. Περιέχει ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας και τόπο εργασίας και το ωράριο εργασίας.

Για τις άλλες περιπτώσεις και για κάθε μεμονωμένη κίνηση, οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν βεβαίωση τύπου Β΄, με ονοματεπώνυμο και τον λόγο μετακίνησής τους.

Αυτές οι βεβαιώσεις κίνησης θα είναι διαθέσιμες από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr.

Έχουν προβλεφθεί 3 εναλλακτικές διαδικασίες για την τύπου Β’. 

Μία βεβαίωση, με έξι λόγους για τους οποίους μπορεί να πρέπει να μετακινηθεί. Μετάβαση σε φαρμακείο ή γιατρό, σούπερ μάρκετ, μετάβαση στην τράπεζα, κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη, μετάβαση σε τελετή, σωματική άσκηση ή κατοικίδιο.

Τρεις τρόποι: Φόρμα, ένα λευκό χαρτί για να γράψει μια δήλωση με το ονοματεπώνυμό του και SMS στο 13033, γράφει 1 ως 6, κενό, ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.  Το SMS είναι δωρεάν. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχη δεν κρατούν προσωπικά δεδομένα.

Όταν κάποιος θα πρέπει να μεταβεί εφάπαξ στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του,θα απαιτείται Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται από την ιστοσελίδα https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Εάν κάποιος πολίτης θα πρέπει αναγκαστικά να μετακινηθεί εκτός έδρας, θα πρέπει να έχει μαζί του δύο βεβαιώσεις (Βεβαίωση τύπου Α’ και Βεβαίωση τύπου Β’).

Δείτε στο παρακάτω θέμα πως θα τη συμπληρώσετε:

https://staging.newsique.gr/forma-gov-gr-vevaiosi-kinisis-typou-a-kai-v-pos-tha-ti-symplirosete/