Aπαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown στην Αθήνα – Οι πιθανές ημερομηνίες

Σε lockdown είναι πιθανό να οδηγηθεί Αττική προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού.

Μάλιστα,στο τραπέζι υπάρχει το plan Β να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα, την ώρα δηλαδή που κατεβάζουν ρολά εστιατόρια και μπαρ, έως και τις 7 το πρωί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις πλατείες όπου συναθροίζονται οι νέοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Νέα καραντίνα – Οι πιθανές ημερομηνίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο briefing της Πέμπτης (17/08) χαρακτήρισε ανυπόστατο το δίλημμα υγεία ή οικονομία. «Για μας η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Η κυβέρνηση πήρε και θα παίρνει, κάθε φορά, όποια μέτρα χρειάζονται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ενός ακόμα lockdown.

Σ’ αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι θα μπουν και πάλι σε αναστολή με το κράτος να καλύπτει το κόστος. Σύμφωνα με πληροφορίες η οικονομική αυτή δυνατότητα έχει προβλεφθεί, καθώς η κυβέρνηση έχει κρατήσει οικονομικές εφεδρείες για το δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα που έρχεται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει στο σχεδιασμό ένα γενικό και παρατεταμένο lockdown σε όλη τη χώρα, καθώς εξάλλου οι ειδικοί δεν το θεωρούν αναγκαίο σε περιφέρειες που έχουν ελάχιστα κρούσματα και χαμηλή διασπορά.

Στόχος είναι να περιοριστεί και η μετάδοση στους χώρους εργασίας, καθώς για παράδειγμα χθες εντοπίστηκαν ακόμη 11 κρούσματα σε εταιρεία με 150 εργαζόμενους στο Κορωπί.

Τα σενάρια που διακινούνται θέλουν μάλιστα το lockdown στην Αττική να έρχεται πολύ σύντομα, με πιθανές ημερομηνίες την 25η Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια Αττικής ειδικότερα βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου. Εμφανίζει καθημερινά περίπου 3 κρούσματα στις 100.000 κατοίκους, γεγονός που την κατατάσσει στο μέτριο επίπεδο κινδύνου. Εμφανίζει, όμως, και αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες Μ.Ε.Θ., καθώς 2 στις 3 περίπου είναι κατειλημμένες, γεγονός που την κατατάσσει στο υψηλό κίνδυνο.

«Ορισμένες περιοχές της πατρίδας μας βρίσκονται ήδη στο πορτοκαλί και οφείλουμε να κινηθούμε πριν ανάψει το κόκκινο», τόνισε την Πέμπτη (17/09) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.