Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέο ωράριο – Τι αλλάζει και πότε

Τι θα αλλάξει μετά το Πάσχα – Όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει μετά το Πάσχα, μιας και όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται έως τις 23:00. Κάτι το οποίο θα συνοδευτεί και με το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού τις ημέρες του Πάσχα, αυτές δεν θα επιτρέπονται.

«Το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν πολλούς φορείς του CΟVID», ανέφερε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα άρσης μέτρων

Το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης έχει τρεις σταθμούς:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, την Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς όλους τους πολίτες και ιδίως τους πλέον ευπαθείς να σπεύσουν να εμβολιαστούν: «Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό».

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε, μάλιστα, πως από την Μεγάλη Εβδομάδα ενεργοποιείται ακόμη μία εμβολιαστική γραμμή για τους πολίτες άνω των 30 ετών με στόχο, όπως είπε, να οικοδομηθεί γρηγορότερα το τείχος ανοσίας ανά την επικράτεια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ζαχάροβα για Ζελένσκι: «Τραμπ και Τζει Ντι Βανς έδειξαν αυτοσυγκράτηση και δεν χαστούκισαν το σκουπίδι»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 70-92: Πέρασαν και από την Ιταλία και δεν χάνουν την πρώτη θέση της Euroleague οι Πειραιώτες
28 Φεβρουαρίου, 2025
Χρήστος Κούγιας: «Ο πατέρας μου ήταν πάντα μόνος του κόντρα σε όλα»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Στάθης Καλύβας μετά τις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Αν η χώρα μπει σε περίοδο χάους, το κόστος θα είναι τεράστιο
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ντμίτρι Μεντβέντεφ για Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Το γουρούνι δέχθηκε ένα σωστό χαστούκι στο Οβάλ Γραφείο»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 45 προσαγωγές μετά το τέλος της πορείας για τα Τέμπη
28 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Επιδείνωση της υγείας του με αναπνευστική κρίση – Βρογχόσπασμος και εμετός του προκάλεσε αναρρόφηση
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ερντογάν: Ιστορικό βήμα και ευκαιρία η έκκληση Οτσαλάν για διάλυση του ΡΚΚ
28 Φεβρουαρίου, 2025
Πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του πατέρα του 17χρονου που άνοιξε πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο στην Κρήτη
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ έδιωξε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για ειρήνη»
28 Φεβρουαρίου, 2025