Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή από τη 01:00 έως τις 08:00 – Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες

Έκτακτα μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία Μπάλλος αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από τη σύσκεψη που ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πολιτική Προστασία.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Κηφισό και την παραλιακή από τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/10) στη 01:00 έως τις 08:00 το πρωί.

Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από εκείνες που η εργασία τους έχει σχέση με τη διαχείριση της κακοκαιρίας, ενώ υπάρχει σύσταση για τηλεργασία.

Όλα τα μέτρα

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε τα εξής έξι μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε ως προληπτικά, τα οποία θα μπουν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/10).

Συγκεκριμένα τα μέτρα είναι:

-Ad-
  • 01:00 – 08:00 προληπτική απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.
  • Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική
  • Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.
  • Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.