Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο 9-5;

Τα επόμενα βήματα που θα αποφασισθούν την εβδομάδα αυτή για την κοινωνία και την αγορά, περιέγραψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, μέσα στην εβδομάδα θα συζητηθούν οι ημερομηνίες, πάντως «τοποθετούμε για τις αρχές Απριλίου την επανέναρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων με προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και την εκπαίδευση, κι από εκεί και πέρα, μέσα Απριλίου και στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους», όπως ανέφερε.

«Πρέπει να λειτουργήσει ξανά η οικονομία, να μπει σε κίνηση η οικονομική παραγωγική δραστηριότητα, να ξαναλειτουργήσει η εκπαίδευση, να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο», επεσήμανε επίσης εξειδικεύοντας στη συνέχεια ότι: «Στα μέσα της εβδομάδας έχουμε συνεδρίαση με την επιτροπή των ειδικών, κάναμε ήδη μια προ-συζήτηση την περασμένη Παρασκευή, όπου παρουσιάσαμε αναλυτικά το πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία του οικιακού τεστ, που πιστεύουμε ότι θα δώσει σημαντική ενίσχυση στη διαδικασία του εντοπισμού και της ιχνηλάτησης των θετικών κρουσμάτων, κυρίως των ασυμπτωματικών».

Τέλος ο περιορισμός στις διαδημοτικές μετακινήσεις

Σχετικά με τις μετακινήσεις σημείωσε: Μέσα στην εβδομάδα θα συζητήσουμε τις ημερομηνίες, τοποθετούμε για τις αρχές Απριλίου την επανέναρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων με προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και την εκπαίδευση, κι από εκεί και πέρα, μέσα Απριλίου και στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Ο κόσμος έχει ανάγκη την κοινωνικοποίηση, αυτό πρέπει να γίνει με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο από ό,τι σήμερα. Η περίοδος των περιορισμών ως προς τις διαδημοτικές μετακινήσεις πρέπει να σταματήσει», αναγνώρισε εξάλλου και πρόσθεσε: «πρέπει να πάμε σε μια οργανωμένη και με τάξη διαδικασία εξόδου των ανθρώπων, με τη βοήθεια και του καλού καιρού, σε εξωτερικούς χώρους».

Πελώνη: Πώς σχολίασε τα σενάρια για αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στόχος είναι το σταδιακό και ελεγχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, είπε πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία (με πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια).

Διαχώρισε το πράσινο φως στις διαδημοτικές μετακινήσεις από τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, εξηγώντας πως είναι νωρίς ακόμα για αυτές, όπως και για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα της εστίασης, εκτίμησε πως θα εξεταστεί μετά τα μέσα Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τρίκαλα: Καταγγελία ζευγαριού για κρυφή κάμερα σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Μεταβολή της κατηγορίας και μείωση της ποινής για την 42χρονη που πέταξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της
12 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Δημάκης: «Ήταν πολλές ώρες νεκρός, βρέθηκε σε ακαμψία»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Ο δρόμος της Σερβίας προς την ένταξη είναι το κράτος δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα ανταλλαγής κατεχόμενων εδαφών με την Ουκρανία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν νοθευμένα έλαια
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χρηστίδης: Η συμμαχία ΝΔ – Σπαρτιατών ήταν αυτή που οδήγησε στην εκλογή Τασούλα ως Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή ψηφοφορία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025