Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξοδος με χρονικό περιορισμό – Πως θα λειτουργεί

Χρονικό περιορισμό στην έξοδο των πολιτών για τους λόγους που ήδη υφίστανται στους ειδικούς κωδικούς της φόρμας, προσανατολίζεται να θέσει εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστεί η πολύωρη παραμονή εκτός σπιτιού μιας σημαντικής πληθυσμιακής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsique, από την ανάλυση των στοιχείων που προκύπτουν από τους εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινα σε ολόκληρη τη χώρα, με έμφαση, ωστόσο, στην Αθήνα, παρατηρείται ότι πολλοί πολίτες, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά όχι μόνο, ενημερώνουν για τον λόγο για τον οποίον εξέρχονται από το σπίτι τους, αλλά “πιάνονται” να κυκλοφορούν και πολλές ώρες μετά την συμπλήρωση της ώρας εξόδου.

Στο σχέδιο που επεξεργάζεται η Πολιτική Προστασία είναι θέμα χρόνου να τεθεί σε εφαρμογή, προβλέπεται περιορισμένος χρόνος παραμονής εκτός σπιτιού από την ώρα αποστολής του SMS στο 13033, ή από την ώρα που έχει συμπληρωθεί στο χειρόγραφο σημείωμα με το οποίο κυκλοφορούν όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις να επιτραπεί η λειτουργία στις Εκκλησίες κατά τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να ακούγονται από τα μεγάφωνα στις γειτονιές και στα χωριά. Τελικές αποφάσεις γι αυτό, ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχουν στην κυβέρνηση οι ειδικοί επιστήμονες, η κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, προβλέπεται να ξεκινήσει στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου και να κορυφωθεί λίγο μετά τον εορτασμό του Πάσχα.Που σημαίνει,ότι ιδιαίτερα εκείνες τις ημέρες, η μαζική μετάβαση από την Αθήνα προς την Περιφέρεια, θα απαγορευτεί “δια ροπάλου”, με κλείσιμο των διοδίων και αυστηρούς ελέγχους σε εθνικές και παρακείμενες οδούς. Αλλωστε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ήταν σαφής : “Πάσχα σπίτια μας, χωρίς αρνιά και παρέες”!.

-Ad-