Απαγόρευση συναθροίσεων – Οικονόμου: «Αν εμφανιστούν περισσότερα άτομα, θα κάνουμε αυτά που πρέπει»

Εξηγήσεις για την απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων πάνω από 100 άτομα έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως μέχρι σήμερα δεν επιτρέπονταν συναθροίσεις πάνω από εννέα άτομα, ωστόσο πλέον ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα 100 άτομα.

Απαντώντας αν η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι «κάποτε σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να αποφεύγουμε να βλέπουμε φαντάσματα».

«Μέχρι σήμερα υπήρχε η απαγόρευση για τις πορείες και τα συλλαλητήρια, ωστόσο πλέον υπάρχει ένα άνοιγμα για μέχρι 100 άτομα» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

«Αν εμφανιστούν περισσότερα άτομα, θα κάνουμε αυτά που πρέπει» πρόσθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξηγώντας πως οι αστυνομικοί θα έρθουν σε επικοινωνία με τους αρμόδιους διοργανωτές για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.