Απαγόρευση συναθροίσεων – ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στις μέρες του 2021 από το… 1961

Επιστροφή στις μέρες του 2021 από το… 1961 που βρίσκεται σήμερα, συστήνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων με την επίκληση λόγων υγείας.

Η απόφαση αυτή που ανακοινώθηκε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ πυροδοτεί ένα ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει λόγω των περιορισμών αλλά και της κυβερνητικής επιλογής να ιδρύσει αστυνομία για τα πανεπιστήμια. Μάλιστα το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης με μία “πύρινη” δήλωση διερωτάται:”Πόσο ακόμη θα στοχοποιήσετε την ελληνική νεολαία, πόσο θα προσπαθήσετε να χειραγωγήσετε την ελληνική κοινωνία, πόσο τρέμετε τις κοινωνικές αντιδράσεις για τις καταστροφικές πολιτικές σας, σε βάρος του ελληνικού λαού;” σχολιάζοντας πως πριν από πέντε ημέρες παρουσιάστηκε το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων κατά το δοκούν, σήμερα τις απαγόρευσαν γιατί δεν συμφωνούν με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζονται πεποισμένοι πως ο κορωνοϊός αποτελεί απλώς το πρόσχημα στην κυβέρνηση για να επιβάλει περιορισμούς και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση ελήφθη κατόπιν εισηγήσεως της επιτροπής των λοιμοξιολόγων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Σημειωτέον πως σήμερα το πρωί ένα από τα μέλη της Επιτροπής όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Αλ. Βατόπουλος είπε στον τηλεοπτικό αέρα ότι ουδέποτε η επιτροπή προχώρησε σε μία τέτοια εισήγηση. Επιπλέον, στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν ότι είναι ψευδείς και οι ισχυρισμοί ότι ίσχυε ήδη αυστηρότερη απαγόρευση καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα έλαβαν χώρα σειρά κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 100 άτομα και δεν ετέθη θέμα από την Ελληνική Αστυνομία παράνομης διεξαγωγής ή επιβολής προστίμων.

Συγχρόνως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζουν ότι ο περιορισμός που επιβλήθηκε έως την 1η Φεβρουαρίου συνδέεται άμεσα και με την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την Αστυνομία στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και με το προγραμματισμένο για την Πέμπτη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Για το θέμα αντέδρασε έντονα και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία “Συνεχίζει με κινήσεις πανικού να κρύβεται με ψέματα πίσω από την Επιτροπή, την ώρα που αρνείται τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για αντιδημοκρατικό κατήφορο και τις γελοιότητες ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για μία “αποτρόπαιη αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση” θέτοντας μείζον ζήτημα αντίδρασης όλου του πνευματικού, πολιτικού κόσμου καθώς και της κοινωνίας.