Απάντησε και… προκάλεσε τον Βρούτση ο Κατρούγκαλος!

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του KONTRA, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος απάντησε στις κατηγορίες που του επιρρίπτει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που είχε κάνει λόγο για συντάξεις έως και 24 χιλιάδες ευρώ, που δίνονταν βάση του «νόμου Κατρούγκαλου», προκαλώντας τον μάλιστα να δώσει τα ονόματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δημιουργός του ομώνυμου νόμου, δήλωσε: «Δεν ξέρω πού αναφέρεται ο Γιάννης Βρούτσης, όταν μιλάει για αυτές τις πολύ υψηλές συντάξεις», συμπληρώνοντας ότι «το όριο για πολλαπλές συντάξεις είναι 3 χιλιάδες ευρώ», λέγοντας πως η μόνη εξαίρεση μπορεί να είναι μερικές ειδικές κατηγορίες που έχουν καταβάλει υπέρογκες εισφορές και εμπίπτουν σε μεταβατικές διατάξεις του νόμου.

Επιπλέον έστρεψε για ακόμη μια φορά τα βέλη του εναντίον του Γ. Βρούτση λέγοντας: «Θεωρεί ότι οι αριθμοί ανήκουν στον κλάδο της φανταστικής λογοτεχνίας», αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας ότι εκκρεμούν 300 χιλιάδες συντάξεις.

Απαντώντας και σ’ αυτό, παρέπεμψε στις διορθωτικές δηλώσεις του ίδιου του κ. Βρούτση, όπου έλεγε ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι συνυπολογίζονται ως εκκρεμείς συντάξεις και τα εκκρεμεί αιτήματα, «μέχρι και αιτήματα για την αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας δήλωσε «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τι λένε οι πολιτικοί, αν λένε την αλήθεια, καθώς μεγάλα ψέματα μπορεί να βρίσκονται στις στατιστικές».