Απαντήσεις από τον Μητσοτάκη αξιώνει ο Τσίπρας – «Πού βρίσκονται τα 24 δις;»

Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα οικονομίας αξιώνει ο Αλέξης Τσίπρας που θα καλέσει τον πρωθυπουργό σε λίγες ώρες από το βήμα της Βουλής και κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που προκάλεσε, να εξηγήσει που βρίσκονται τα 24 δις ευρώ που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι “έριξε” στην αγορά για την ενίσχυσή της λόγω πανδημίας.

Μία πρόγευση των όσων θα πει έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας με την συνέντευξή του στη γερμανική Die Ziet εκφράζοντας την ανησυχία του πως η τρέχουσα κρίση μπορεί να εξελιχθεί για την Ελλάδα σε μία κατάσταση οικονομικής ύφεσης των ετών 2012-2014 . Μάλιστα σχολίασε πως μπορεί να αντιμετωπίσαμε καλά ως χώρα την πανδημίας, αλλά οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα είναι πολύ πιο σοβαρές.
Ομοίως κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και την αγορά του Ευόσμου επανέλαβε πως “η ύφεση μάς συνάντησε πριν από τον κορωνοϊό” θυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής είχε προτείνει την εμπροσθοβαρή ενίσχυση των επιχειρήσεων και της εργασίας, δηλαδή να επιδοτούνται οι επιχειρήσεις και να πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές μαζί με την στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης με το κεφάλαιο κίνησης για να πάρει μπροστά η μηχανή.

Εκ παραλλήλου οι επικεφαλής του τομέα Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς και Γ. Τσίπρας έπειτα από συνάντησή τους με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Ζαββό δήλωσαν πως η χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελεί κρίσιμο και επείγον ζήτημα για την στήριξη της οικονομίας, τονίζοντας πως στις συνομιλίες που είχαν εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειονότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα διαθέσιμα εγγυοδοτικά εργαλεία.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει ψηλά το θέμα με την χρηματοδότηση Μέσων Ενημέρωσης και για την ακρίβεια το σημεί που αφορά ανύπαρκτα Blog κάποια εκ των οποίων δημιουργήθηκαν το Μάιο του 2020 όταν δηλαδή δίνονταν από την κυβέρνηση τα χρήματα. Η Κουμουδούρου δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα -την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει νωρίτερα- και σχολίασε πως αντί να δώσει στοιχεία για τα 20 εκατομμύρια ευρώ, τα χρήματα των φορολογουμένων μοιράστηκαν κατά το δοκούν. “Η θεσμική παρεκτροπή και το πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη. Εφόσον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά, τώρα που κατέρρευσαν όλα τα προσχήματα και οι δικαιολογίες, το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί” αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.