Απάντηση Μπακογιάννη σε Σαμαρά: Η ΝΔ δεν μπατάρει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά

Έμμεση απάντηση δόθηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη, αναφορικά με τα όσα υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για την πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας.

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, απάντησε εμμέσως στα όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, σχετικά με την πολιτική ταυτότητα της ΝΔ, τονίζοντας ότι η ΝΔ «δεν μπατάρει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Είμαστε μία χαρά».

Ειδικότερα, η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «η πολιτική ιστορία της παράταξής μας είναι γνωστή. Όποτε η παράταξη αυτή διευρύνθηκε έγινε κυβέρνηση με μεγάλα ποσοστά. Όποτε συρρικνώθηκε έγινε αντιπολίτευση».

Και πρόσθεσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός που εκφράζει όλους τους νεοδημοκράτες αλλά και την πλειοψηφία των Ελλήνων», ενώ στο ερώτημα αν υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα στη ΝΔ και αν μπορεί κάποιος τη δεδομένη στιγμή να αμφισβητήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Δε νομίζω».

Αναφερόμενη στη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας η κυρία Μπακογιάννη επεσήμανε ότι η συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής και αναφορικά με το πως αυτή επιδρά κυρίως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα με ψυχραιμία παραμένει σταθερή στις θέσεις της. Θέλουμε διάλογο και πολιτική, όχι στρατιωτική, λύση. Αλλά είναι γεγονός ότι είναι διαφορετικό να διαπραγματεύεται κανείς με Rafale και Belharra».