ÓêÜöïò ôïõ Ëéìåíéêïý Óþìáôïò óå ðåñéïðëßá óå èáëÜóóéá ðåñéï÷Þ ôçò ÁôôéêÞò. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Απάντηση Πλακιωτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στην Κω

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, με αφορμή ανακοίνωση του τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιού.

«Είναι δύσκολο λοιπόν να αντιληφθεί κάποιος τι ζητάει ο κ. Σαντορινιός, όταν είναι ήδη γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των σκαφών ανοικτά της Κω. Το πόρισμα θα δώσει τις απαντήσεις που όλοι ζητάμε» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός, στη δική του ανακοίνωση ζητά άμεσα εξηγήσεις και απαντήσεις από τον υπουργό Ναυτιλίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, όπου σκάφος του λιμενικού συγκρούστηκε με λέμβο στην οποία επέβαιναν μετανάστες, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός τρίχρονου παιδιού και των τραυματισμό έξι μεταναστών.

-Ad-