Aπάντηση του ΥΠΕΞ στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου!

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επέκρινε την Ελλάδα ότι βύθιζε βάρκες μεταναστών και έπνιγε πρόσφυγες στο Αιγαίο, έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Κάνοντας λόγο για ανυπόστατους χαρακτηρισμούς το ΥΠΕΞ τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικώ»ν

«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές. Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσουγλου, υποστήριξε δημοσίως ότι οι ελληνικές αρχές άνοιξαν πυρ κατά λέμβων που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες και άλλοι εξ αυτών πνίγονταν στο Αιγαίοι και άλλοι κατάφερναν να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ο κ. Τσαβούσογλου επιτέθηκε αμέσως στην Ελλάδα και εμμέσως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να εκθέσει τη χώρα μας για την αντιμετώπισή της απέναντι στο μεταναστευτικό και να δείξει παράλληλα ότι η γείτονα χώρα συμπεριφέρεται καλύτερα στα περίπου 4 εκατ. προσφύγων που ζουν στην Τουρκία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρίστος Δοξιάδης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας
16 Μαρτίου, 2025
Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις PISA στα σχολεία
16 Μαρτίου, 2025
Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες η νέα αύξηση
16 Μαρτίου, 2025
Συγχαρητήρια από Γεραπετρίτη και Ζαχαράκη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Ιωάννη
16 Μαρτίου, 2025
Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε ο Φριτς Σέρερ
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε την 20χρονη σύντροφό του
16 Μαρτίου, 2025
Γιάννης Μπέζος: «Δεν πολυβλεπόμαστε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου»
16 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025