Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Τα μέτρα που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Προϋπόθεση πρώτη για να αντιμετωπιστεί η πανδημία στην χώρα μας: Να αλλάξει ο υπουργός Υγείας, ο άνθρωπος που πριν από λίγους μήνες δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Την έθεσε με ξεκάθαρο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στο πρωθυπουργικό διάγγελμα επαναφέροντας μάλιστα το αίτημά του για ορισμό ενός υπουργού υγείας κύρους και αποδοχής προκειμένου να υλοποιήσει μέτρα ουσιαστικά για την ανάσχεση της τραγωδίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε με σφοδρότητα τον πρωθυπουργό ως κύριο υπεύθυνο της αποτυχίας στην αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό και για μία ακόμη φορά προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη “αν δεν μπορεί ή αν δεν θέλει να αφήσει χώρο σε εμάς που θέλουμε και μπορούμε” ώστε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι ακόμη και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετά και παρουσίασε τη δική του πρόταση για την ανάσχεση της πανδημίας.

-Επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων

-Πανστρατιά για την πρώτη δόση, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες που αν νοσήσουν κινδυνεύουν περισσότερο,

-κινητές μονάδες με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας φροντίδας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για μία εκστρατεία εμβολιασμού πόρτα πόρτα

-Εμβολιασμό στα Σώματα ασφαλείας και τον Στρατό καθώς “είναι αδιανόητο να σού ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός”

-θεσμοθέτηση μαζικών δωρεάν τεστ τόσο για ανεμβολίαστους όσο και τους εμβολιασμένους

-ακύρωση της μείωσης των δαπανών υγείας για το 2022 την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει μαζί με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

-ακύρωση των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

-άμεση αύξηση του στόλου των λεωφορείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ακόμη και με επιτάξεις οχημάτων, ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια και εγκατάσταση ειδικών συστημάτων εξαερισμού σε κλειστούς χώρους συγχρωτισμού όπως στο Μετρό.

-Επαναφορά της τηλεργασίας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα πέραν της εφαρμογής κυλιόμενου ωράριου

και επιπλέον πέραν της θεσμοθέτησης της λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση, παύση της ρητορικής “περί δήθεν πανδημίας ανεμβολίαστων” διότι αυτό δημιουργεί κλίμα εφησυχασμού.

Στην αρχή της δήλωσής του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε πως τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως “συνεχίζει να μιλά αυτάρεσκα και να λέει ψέματα” όταν αναφέρει ότι ενίσχυσε το ΕΣΥ ενώ το άφησε με 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους. “Χρειάζονται μέτρα άμεσα και ουσιαστικά και όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού” είπε χαρακτηριστικά καλώντας τον πρωθυπουργό έστω και τώρα να αλλάξει στρατηγική καθώς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.