Απάτη-μαμούθ στη Λάρισα: «Λογιστής» άρπαξε 194.000 ευρώ από επαγγελματία

H απάτη στη Λάρισα στήθηκε με δόλωμα την επιστροφή κάποιου επιδόματος.

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό κατάφερε να κλέψει από επαγγελματία στη Λάρισα ένας «λογιστής», ο οποίος επιτυγχάνοντας πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα τραπεζικών συναλλαγών (e-banking) από τους λογαριασμούς του ανυποψίαστου 45χρονου έκλεψε – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» – το ποσό των 194.900 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απάτη ξεκίνησε όταν ένας 45χρονος από τη Λάρισα ενημερώθηκε για μια δήθεν επιστροφή επιδόματος που είχε συγγενικό του πρόσωπο του το οποίο ζήτησε να τον διευκολύνει μέσω ενός «λογιστή».

Δίχως να γνωρίζει ότι συνομιλεί με απατεώνα αλλά πιστεύοντας ότι συνομιλεί με λογιστή του συγγενικού του προσώπου, ο 45χρονος πείσθηκε να δώσει τα τραπεζικά διαπιστευτήρια, με αποτέλεσμα ο άγνωστος δράστης να σηκώσει από διάφορους λογαριασμούς του Λαρισαίου επαγγελματία το συνολικό ποσό των 194.900 ευρώ.

Η απάτη καταγγέλθηκε τελικά στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Λάρισας, αστυνομικοί της οποίας ερευνούν ήδη την υπόθεση.

Οι σύγχρονοι απατεώνες φαίνεται ότι δρουν τόσο με το «Phishing» ή και με την παραλλαγή του, το «Vishing», όπως οι Διωκτικές Αρχές ονομάτισαν τη νέα μέθοδο απάτης, από τον συνδυασμό της λέξης voice και του όρου Phishing, την εξαπάτηση δηλαδή του θύματος μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και ψαρέματός κωδικών στη συνέχεια.

Σημειώνεται πως από την περίοδο της καραντίνας του κορονοϊού μέχρι και σήμερα βρίσκονται σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με τα δήθεν τροχαία, αλλά και οι ψηφιακές απάτες, όπως προχθές με τους τεχνικούς της δήθεν Microsoft, με ευκαιριακές αφορμές, όπως οι «λογιστές» με τις δήθεν επιστροφές επιδομάτων (Power Pass κλπ), οι επενδύσεις σε αγορά κρυπτονομισμάτων.

-Ad-