Απειλεί και τις ΗΠΑ η Τουρκία – Τι έκανε ο Ακάρ

Με ένα ακόμα εμπρηστικό μήνυμα για την Ανατολική Μεσόγειο εγκαινίασε χθες, Τετάρτη (2/9) τη νέα χρονιά στην πολεμική αεροπορία ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Πετώντας συμβολικά με μαχητικό F-16 πάνω από την αεροπορική βάση στο Εσκίσεχιρ, ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, Χασάν Κιουτσούκακγιουζ, έστειλε το μήνυμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους και των Τουρκοκυπρίων, χωρίς να γίνει καμία υποχώρηση.

Σε ομιλία του κατά την τελετή έναρξης της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς πτήσεων, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι συνεχίζονται οι δραστηριότητες στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, προσθέτοντας ότι «είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για να έχουμε παρουσία σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή».

«Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό τον αγώνα ή να τον επιβραδύνουμε», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ προσθέτοντας ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι στην διάθεση του έθνους και κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία γι αυτό».

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός σε δηλώσεις του έριξε πυρά και κατά των ΗΠΑ και της Γαλλίας, αναφέροντας πως «στην Aνατολική Μεσόγειο έρχονται κάποιοι από αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων και κάνουν νταηλίκια και παίζουν τον ρόλο του προστάτη και της ασπίδας. Θα έρθουν, και θα φύγουν όπως ήρθαν. Εσείς αν προσπαθείτε να αλλάξετε της ισορροπίες αφού πήρατε την απόφαση άρσης του εμπάργκο στη νότια Κύπρο, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη αλλά την σύγκρουση, δεν θα φέρει την λύση αλλά την μη επίλυση του ζητήματος».