Απειλούσε τη γυναίκα του με μαχαίρι – Ντου της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι

Ο δράστης, σύμφωνα με την καταγγελία, είχε κινηθεί απειλητικά προς τη σύζυγό του με μαχαίρι, υπό την επήρεια αλκοόλ

Σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο με Αμερικανό που φέρεται να απειλούσε με μαχαίρι τη σύζυγό του απασχόλησε την Αστυνομία σε σπίτι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές Σάββατο όταν το μεσημέρι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μαζί με περιπολικό της Άμεσης Δράσης έλαβαν σήμα για μεθυσμένο άντρα που κρατάει μαχαίρι. Όπως περιέγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Μπαλάσκας, ο οποίος γνωστοποίησε το συμβάν, οι αστυνομικοί συνάντησαν αρχικά στο σημείο την αδερφή της γυναίκας που απειλούνταν.

Η γυναίκα αυτή τους είπε ότι η αδερφή της απειλείται από τον Αμερικανό σύζυγό της, ενώ στη συνέχεια τους υπέδειξε το διαμέρισμα όπου μένουν. Ο δράστης, σύμφωνα με την καταγγελία, είχε κινηθεί απειλητικά προς τη σύζυγό του με μαχαίρι, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον πείσουν να ανοίξει την πόρτα, εκείνος σε κατάσταση εκτός εαυτού ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι έμπειροι σε αυτές τις καταστάσεις, με την πειθώ κατάφεραν να τον πείσουν να ανοίξει και τότε τον ακινητοποίησαν. Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν πολλά μαχαίρια στρατιωτικού τύπου. Με ένα από αυτά είχε αυτοτραυμαστεί ο Αμερικανός συλληφθείς λιγο πριν φτάσει στο σημείο η Άμεση Δράση.

Ο Χρήστος Μπαλάσκας έγραψε σχετικά με το συμβάν: «Τελικά η δουλειά μας είναι πολυποίκιλη. Πρέπει ανάλογα το περιστατικό να προσαρμοζόμαστε κι εμείς. Πρέπει να φερόμαστε στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να είμαστε την μια ευγενικοί, την άλλη σκληροί, την άλλη υπομονετικοί, συμπονετικοί, συγκαταβατικοί κ.λ.π. Το σίγουρο είναι ένα. Η δουλειά μας είναι επικίνδυνη. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Στην πράξη όμως;».

-Ad-