Απεργία: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας – Πάνω 30.000 οι διαδηλωτές

Απροσπέλαστο ήταν το κέντρο της Αθήνας λόγω των μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Λίγο μετά τις 14:00 ωστόσο οι δρόμοι άνοιξαν και οι δρόμοι δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία.

Οι συγκεντρώσεις είχαν αρχίσει πριν από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, ενώ 24ωρη είναι η απεργία στο μετρό.

Η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό (γραμμες 2&3), χωρίς Λεωφορεία και Τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς καλύπτονται από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία και «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022» δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησής της.

Πάνω 30.000 οι διαδηλωτές

Πάνω από 30.000 κόσμος συγκεντρώθηκε και διαδήλωσε για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά και ροκανίζει τα οικογενειακά εισοδήματα. Παρόντα όλα τα κόμμα της αντιπολίτευσης.

Προς το τέλος της πορείας σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή επεισόδια με μολότοφ, δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Ζημιές σε πολλά καταστήματα στην Ερμού που όμως εκείνη την ώρα ήταν κλειστά ενώ, μικρής έκτασης ζημιές σημειώθηκαν και στο υπουργείο Οικονομικών.

Αγωνιστικό και δυναμικό παρών έδωσαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές, σ ένα μαζικό και γεμάτο παλμό Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας. Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ οι διαδηλωτές, απαίτησαν να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά και για την αγορά εργασίας που συνεχίζει να θυμίζει ζούγκλα.