Απεργία: Ποιοι συμμετέχουν στις 2 Οκτωβρίου | Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ

Απεργία: Νέα απεργία στις 2 Οκρωβρίου. Ποιοι συμμετέχουν. Ποιοι απεργούν. Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Απεργία: Απεργία προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την προσεχή Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, με τις δημόσιες υπηρεσίες να υπολειτουργούν.

Η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στα Προπύλαια.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, με παράλληλο τσάκισμα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.».

Ακόμη, απεργεί ιδιωτικός τομέας, ενώ αναμένεται η απόφαση των συνδικάτων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Εξάλλου, σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οικοδόμοι καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν «απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε “να βάλει στο γύψο” τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. Είναι η απάντησή μας στη μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι, ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων».