Απεργία την Τρίτη στο μετρό – Ακινητοποιημένοι οι συρμοί

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο μετρό. Έτσι, την Τρίτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί απεργία στις γραμμές 2 και 3.

Το σωματείο των εργαζομένων (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει ότι πρόκειται για 24ωρη προειδοποιητική απεργία και θέτουν ξανά ζητήματα ασφαλείας.

Η ανακοίνωση

«Προειδοποιητική 24ωρη απεργία των εργαζομένων για προβλήματα που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) και την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμυρίου επιβατών καθημερινά.

Θέματα:

  1. Έλλειψη 847 Εργαζομένων: Οδηγών, Τεχνικών, Σταθμαρχών και εξειδικευμένου Σιδηροδρομικού Προσωπικού.
  2. Έλλειψη νέων συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και υλικών των σιδηροδρομικών υποδομών του δικτύου.
  3. Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.
  4. Κατοχύρωση και κρατική αναγνώριση σιδηροδρομικών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων για όλο το προσωπικό που ασχολείται με τον σιδηρόδρομο.
  5. Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο όλων των γραμμών της ΣΤΑ.ΣΥ.

Για όλα τα παραπάνω προκηρύσσουμε για Τρίτη 28/3/22, 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

ΥΓ1: ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ και θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, αν τα αιτήματα των εργαζομένων, είναι καθόλα νόμιμα και δίκαια ή αν θα πάρουν για άλλη μια φορά το κρίμα στο λαιμό τους και θα μας θεωρήσουν αδίκους και παράνομους που διεκδικούμε την εξασφάλιση του επιβατικού κοινού μέσω της απεργίας μας.

Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον της διεθνούς τραπεζικής κατάρρευσης και του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, οι φλόγες της γαλλικής εξέγερσης μεταδίδουν σαν αστραπή την ανάταση των εργαζομένων στο ύψος των καθηκόντων που τους αναθέτει η ιστορία. Για εμάς τους σιδηροδρομικούς είναι η κατάλληλή στιγμή σε συμφωνία με τα αιτήματα των Γάλλων εργαζομένων και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, να αναδείξουμε τις συνέπειες των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό, για τις συμβάσεις εργασίας, για την φτώχια και ανεργία που απειλεί πλέον όλο τον πλανήτη».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πετρ Φιάλα: «Η Τσεχία θα βοηθήσει την Ουκρανία στρατιωτικά για να έχουμε ειρήνη μακροπρόθεσμα»
2 Μαρτίου, 2025
ΑΠΟΕΛ: Παρελθόν και επίσημα ο Χιμένεθ
2 Μαρτίου, 2025
Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ: «Ψέμα οι καταγγελίες περί κινδύνου λιμού στη Γάζα»
2 Μαρτίου, 2025
Ιταλός ΥΠΕΞ: «Στηρίξαμε την Ουκρανία, αλλά τώρα πρέπει να εργαστούμε για την ειρήνη»
2 Μαρτίου, 2025
Διάσκεψη για την Ουκρανία στο Λονδίνο: «Μοναδική στιγμή για την ασφάλεια της Ευρώπης»
2 Μαρτίου, 2025
Φυλακισμένος παιδοβιαστής από την Ηλιούπολη έστειλε περίεργο γράμμα στο παιδί του
2 Μαρτίου, 2025
Πατρινό καρναβάλι 2025: Δείτε εικόνες από την παρέλαση
2 Μαρτίου, 2025
Η Ρωσία επιδοκιμάζει τον στόχο του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
2 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Μητέρα Ιφιγένειας: «Ο πόνος δεν απαλύνεται όταν χάνεις ένα παιδί»
2 Μαρτίου, 2025
Με τι καιρό θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα
2 Μαρτίου, 2025