Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης

Έναν δικό της άνθρωπο, πολύτιμο πρώην συνεργάτη και φίλο θρηνεί η ΕΡΤ Σερρών. Σε ηλικία 72 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης. Μετά από πολύμηνη νοσηλεία, άφησε το βράδυ του Σαββάτου την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Ιδιωτικής Σχολής Δημοσιογραφίας ασχολήθηκε από τα εφηβικά του χρόνια με τη δημοσιογραφία .Κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με πανελλαδικά και τοπικά ΜΜΕ και από διάφορες θέσεις (διευθυντής προγράμματος, παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, πολιτικός σχολιαστής κ.α.).

Το 1983 ίδρυσε την εφημερίδα «Η ΜΑΧΗ», την πρώτη εφημερίδα της Π.Ε. Σερρών σε σχήμα ταμπλόϊντ. Το 1995 δημιούργησε και διηύθυνε το περιοδικό «ΜΕΤΑ», το «σύγχρονο σερραϊκό περιοδικό», του οποίου η μετεξέλιξη είναι το σημερινό «ΜΕΤΑmagazino».

Από το 1995 συνεργάσθηκε ως υπεύθυνος ενημέρωσης με την ΕΡΑ Σερρών και από το 2006 ως το τέλος του 2011, εργάσθηκε ως υπάλληλος της ΕΡΤ στο ραδιοφωνικό σταθμό των Σερρών.

Ασχολήθηκε με την πολιτική και τον συνδικαλισμό. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Ελληνικής Αριστεράς. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Σερρών στις εκλογές του 1986 και ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ) στις εθνικές εκλογές του 2012.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ανοικτές οι πλατφόρμες για εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά
6 Μαρτίου, 2025
Γαλλία: «Η Χαμάς πρέπει να αποκλειστεί από την κυβέρνηση στη Γάζα»
6 Μαρτίου, 2025
Σκυλακάκης: «Να προστατεύσουμε τους θεσμούς από τους κρυφούς και φανερούς εχθρούς τους – Η αλήθεια θα λάμψει»
6 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Δυσάρεστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Δυσάρεστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
6 Μαρτίου, 2025
Μουντιάλ 2030: Σκέψεις για συμμετοχή 64 ομάδων κάνει η UEFA
6 Μαρτίου, 2025
Σταϊκούρας: Η οδηγία για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων υπάρχει από το 2016
6 Μαρτίου, 2025
Βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση οργάνωσης λαθρεμπορίου τσιγάρων
6 Μαρτίου, 2025
ΚΚΕ κατά υπουργείου Παιδείας: «Απαράδεκτη και επικίνδυνη η απόφαση να βγάλει σε δυνητική αργία εκπαιδευτικό»
6 Μαρτίου, 2025
Στο αυτόφωρο 11 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια
6 Μαρτίου, 2025
Μπακογιάννη προς αντιπολίτευση: Το επίπεδο σας αυτές τις μέρες αδικεί τα 57 θύματα των Τεμπών
6 Μαρτίου, 2025