Απήγαγε, κακοποίησε και στραγγάλισε 11χρονη

Μια συγκλονιστική υπόθεση απαγωγής, κακοποίησης και δολοφονίας ανήλικης  συγκλονίζει τη Ρουμανία. Την ίδια ώρα, ο βασικός ύποπτος, που διέφυγε στη χώρα του μετά το έγκλημα, παρασύρεται από φορτηγό και χάνει τη ζωή του, πριν συλληφθεί από τις αρχές.

Ήταν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση ενός 11χρονου κοριτσιού. Η Mihaela Adriana Fieraru δεν επέστρεψε ποτέ από το σχολείο. Η αστυνομία ξεκίνησε μια επιχείρηση αναζήτησης την ίδια ημέρα.  Εκατοντάδες αστυνομικοί, καθώς και ένα ελικόπτερο και drones, συμμετείχαν στην αποστολή. Τελικά, το κορίτσι βρέθηκε νεκρό την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στην κοινότητα Προλελέστι της Ρουμανίας.

Τα πρώτα σημάδια έδειξαν κακοποίηση ενώ η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ως αιτία θανάτου τον στραγγαλισμό. Εκτιμάται ότι το κορίτσι στραγγαλίστηκε με το παντελόνι που φορούσε, περίπου 30-35 λεπτά μετά την απαγωγή της.  Στη συνέχεια, οι αρχές αναζήτησαν στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του ατόμου που έφτασε στο αποτρόπαιο έγκλημα. Η έρευνα τους οδήγησε στον βασικό ύποπτο, σ’ έναν  Ολλανδό πολίτη.

Σε συνεργασία με τις ολλανδικές αρχές διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος είναι νεκρός. Αμέσως μετά τη δολοφονία της Mihaela Adriana Fieraru στη Ρουμανία, διέφυγε στην Ολλανδία. Εκεί παρασύρθηκε από φορτηγό και σκοτώθηκε. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν επρόκειτο για δυστύχημα ή αν ο ύποπτος αυτοκτόνησε, γνωρίζοντας ότι τον αναζητούσε η αστυνομία. Σύμφωνα με στοιχεία των ολλανδικών αρχών, ο ύποπτος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παιδεραστία.