Απίστευτη καταγγελία: Εισπρακτική παρενοχλεί ηλικιωμένο που νοσηλεύεται σε εντατική covid

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αλβανός, κάνοντας γνωστό ότι δικηγορικό γραφείο – εισπρακτική, παρενοχλεί φίλο και πελάτη του, παρά το γεγονός ότι το άτομο ενημέρωσε πως νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου με Covid.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο GRTimes.gr o δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω, Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αλβανός, ενώ ηλικιωμένος πελάτης και φίλος του, νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με σοβαρά συμπτώματα Covid και δίνει μάχη για τη ζωή του, υπάλληλοι δικηγορικού γραφείου – εισπρακτικής, συνεχίζουν να του τηλεφωνούν και να τον ενοχλούν, μολονότι τους έχει πει ότι δεν μπορεί να μιλήσει γιατί είναι στο νοσοκομείο.

«Μου έστειλε μήνυμα ότι τον καλούν από συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και πως τους λέει, “παιδιά είμαι στην εντατική, έχω covid… είμαι στο νοσοκομείο” και συνεχίζουν να τον καλούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα» αναφέρει.

Όπως τονίζει ο κ. Αλβανός, το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει πως οι εισπρακτικές συνεχίζουν να ασυδοτούν. «Ενώ στην ουσία έχουμε το υπουργείο Ανάπτυξης, την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, τους, δικηγορικούς Συλλόγους, στην ουσία δεν υπάρχει προστασία των δανειοληπτών. Αυτό που έλεγαν οι Ρωμαίοι. Όταν υπάρχουν πολλοί νόμοι… δεν υπάρχει νόμος» λέει χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, εξέφρασε παράλληλα την αγανάκτηση του για το γεγονός, δηλώνοντας πως σκοπεύει να κινηθεί με αγωγή εναντίον των υπαιτίων, μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του φίλου και πελάτη του. «Συνεχίζουν να τον καλούν μολονότι τους είπε ότι νοσηλεύεται και ενώ η υπόθεση του εκκρεμεί με τον νόμο Κατσέλη. Δηλαδή δεν έχουν ουσιαστικό λόγο να τον καλούν, αλλά και λόγο να είχαν, ο άνθρωπος δίνει μάχη για τη ζωή του… Θα ασχολείται με αυτά;» διερωτάται.

Με βάση τον έγκριτο νομικό, οι συγκεκριμένες πρακτικές παραβιάζουν σειρά δικαιωμάτων των πολιτών, όπως τα προσωπικά δεδομένα, καθώς αν κάποιος δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί να επικοινωνούν μαζί του (ανακαλεί με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε συγκατάθεση είχε δώσει νωρίτερα) παραβιάζεται το πλαίσιο για το GDPR. Την ίδια στιγμή η νομοθεσία περί εισπρακτικών επιτρέπει μόνο μια επικοινωνία ανά δύο ημέρες και απαγορεύει περισσότερες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ και με βάση το ειδικότερο πλαίσιο που διέπει τον κώδικα των δικηγόρων, αν κάποιος δηλώσει ρητά δύο φορές ότι δεν θέλει να τον καλείς, ο δικηγόρος είναι υποχρεωμένος να το σεβαστεί και να σταματήσει.

Με πληροφορίες από grtimes.gr

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τα Τέμπη: «Αισθανόμαστε βαρύ το χρέος που πέφτει στους ώμους μας»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρχίζει η δίκη του μεγαλογαιοκτήμονα στον Βόλο που βίασε 11χρονο κορίτσι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωνία για τον 27χρονο που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στην Κρήτη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσελέντης: Μπορεί να κάνει σεισμό 6 Ρίχτερ στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παπαζάχος για σεισμούς στη Σαντορίνη: Δεν θα ησυχάσουμε εύκολα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στέφανος Κασσελάκης: Δεν έχω χωρίσει ποτέ με τον Τάιλερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο εφοπλιστής Γιώργος Λιγνός
12 Φεβρουαρίου, 2025
Οικιακή βοηθός άρπαξε κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στη Συγγρού
12 Φεβρουαρίου, 2025