Απίστευτη καταγγελία: «Πήγα στο νοσοκομείο με κορονοϊό και κόντεψα να πεθάνω»

«Πήγα στο Νοσοκομείο του Βόλου με κορωνοϊό και κόντεψα να πεθάνω» λέει με τρεμάμενη φωνή ένας 49χρονος άνδρας στο TheNewspaper.gr καταγγέλλοντας τις συνθήκες που επικρατούν στις κλινικές του “Αχιλλοπουλείου”.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι οι 81 νεκροί που μετρά ήδη από τις 19 Οκτωβρίου το νοσηλευτικό ίδρυμα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, που αποτελεί υψηλότατο αριθμό σε σχέση με άλλα νοσοκομεία στη χώρα.

Ο ασθενής που αναρρώνει από τον COVID 19 κάνει λόγο για τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε βασικά είδη νοσηλείας. «Δεν είχαμε ούτε μαξιλάρια. Ήταν απαίσιες οι συνθήκες. Στο διπλανό κρεβάτι της μονάδας COVID19 ένας νοσηλευόμενος δεν είχε άλλο οξυγόνο. Χτυπούσαμε τα κουδούνια και δεν ανταποκρινόταν κανείς» εξομολογείται, καυτηριάζοντας τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί το Νοσοκομείο, ενώ αντιθέτως σημειώνει οτι η πρώτη αντιμετώπιση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ήταν πολύ καλή.

«Δε μπορεί να αφήνουν τον κόσμο στην τύχη του. Παρακαλούσαμε να μας φέρουν αντιπυρετικά στον θάλαμο. Διοικητής δεν υπάρχει για να κατέβει να δει ποια κατάσταση επικρατεί στο νοσοκομείο του;» υπογραμμίζει ο ασθενής που τελικά προτίμησε να υπογράψει για να πάρει εξιτήριο και να νοσηλευτεί σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα της χώρας, διότι βρέθηκε ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση.

«Δεν έβλεπα καμία βελτίωση στον Βόλο. Κανείς δε μας έδινε σημασία. Γινόμουν όλο και χειρότερα μέρα με τη μέρα και απλά περνούσαν οι ώρες. Σώθηκα χάρη στο ένστικτό μου να υπογράψω για να φύγω και να πάω σε ένα άλλο δημόσιο νοσοκομείο που με περιέθαλψαν με αξιοπρέπεια. Έζησα έναν εφιάλτη» τονίζει.

Πηγή: thenewspaper.gr