Εργαζόμενος πήρε 40.000 ευρώ αποζημίωση επειδή η δουλειά του ήταν βαρετή και έπαθε κατάθλιψη

Ένας 48χρονος Γάλλος εργαζόμενος έλαβε αποζημίωση από την εταιρεία στην οποία δούλευε ύψους 40.000 ευρώ επειδή τα καθήκοντά του ήταν… βαρετά και τον οδήγησαν στην κατάθλιψη.

Όπως αναφέρει η NYPOST, η οποία επικαλείται το France TV, ο Frédéric Desnard εργάστηκε στην εταιρεία αρωμάτων Interparfums στο Παρίσι μέχρι το 2014 και υποστήριξε ότι μετά την απώλεια ενός βασικού πελάτη, υποβιβάστηκε σε μονότονα καθήκοντα που του προκάλεσαν όπως είπε: «κατάθλιψη, καταστροφή και ντροπή».

Οι δικηγόροι του Desnard ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι o πελάτης τους είχε υποστεί ακόμη επιληπτική κρίση κατά την οδήγηση.

Ο Desnard εγκατέλειψε τη δουλειά του για έξι μήνες σε αναρρωτική άδεια, προτού τελικά φύγει από την εταιρεία καλλυντικών το 2014.

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει αποζημιώσεις, είχε προηγουμένως μηνύσει την Interparfums για πάνω από 600.000 δολάρια λόγω αθέμιτης απόλυσης.

Και ενώ ο Desnard δεν έλαβε ποτέ το προαναφερθέν ποσό, το δικαστήριο αποφάσισε πρόσφατα πως όντως τα βαρετά καθήκοντα του εργαζομένου επηρέασαν την υγεία του.

«Έπρεπε να αγοράσω κάποια είδη – μερικά φύλλα χαρτιού – και μετά η μέρα μου τελείωνε», ανέφερε ο Desnard για τις βαρετές του αρμοδιότητες σύμφωνα με τoν Guardian.