Απίστευτο! Έριξαν πρόστιμο για παραβίαση του lockdown σε… θύμα απαγωγής

Απίστευτο περιστατικό.

Σε πρόδηλη αμηχανία η κυβέρνηση της Ταϊβάν, τρέχει να πάρει πίσω το τσουχτερό πρόστιμο των 3.600 δολαρίων που έφαγε ένας άντρας που παραβίασε τα αυστηρά μέτρα lockdown που έχει πάρει η χώρα.

Το μόνο πρόβλημα; Πως ήταν θύμα απαγωγής, τον είχαν αρπάξει οι μπράβοι τοκογλύφου.

Ο άντρας, που κατονομάζεται από τα τοπικά μέσα μόνο ως Chen, επέστρεψε στην Ταϊβάν από το Χονγκ Κονγκ τον Οκτώβριο και πέρασε τις δύο εβδομάδες υποχρεωτικής καραντίνας σε σπίτι φίλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, οι μπράβοι ενός τοκογλύφου τον απήγαγαν μπερδεύοντάς τον με τον φίλο του, ο οποίος χρωστούσε ένα σοβαρό ποσό.

Ο Chen πέρασε τα πάνδεινα. Τον χτύπησαν και τον απήγαγαν. Τον πήγαν στο δικό του σπίτι για να τους δώσει τα λεφτά και κατόπιν τον επέστρεψαν στην οικία του φίλου του.

Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των πολιτών σε καραντίνα χτύπησε όμως όταν έφυγε από το σπίτι, ενημερώνοντας τις αρχές. Ο άντρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο, παρά το γεγονός ότι έλεγε από την αρχή την αλήθεια.

«Η παραβίαση των μέτρων καραντίνας δεν προκλήθηκε από τη δική του εκούσια ή ακούσια συμπεριφορά», δήλωσε πρόσφατα στον Guardian ο Hu Tianci, εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής διωκτικής υπηρεσίας, «σύμφωνα με τον νόμο, τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να τιμωρούνται και οφείλουν να αναφέρονται στην υγειονομική υπηρεσία για ανάκληση».

Η κίνηση είναι ιστορική, καθώς είναι το πρώτο πρόστιμο που σβήνει η Ταϊβάν για παραβίαση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων της πανδημίας…

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χρηστίδης: Η συμμαχία ΝΔ – Σπαρτιατών ήταν αυτή που οδήγησε στην εκλογή Τασούλα ως Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή ψηφοφορία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση με πανό για τα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τασούλας: Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025