Απίστευτο: Μετά τον κορονοϊό έρχεται αστεροειδής

Σαν να μην έφτανε στους κατοίκους αυτού του πλανήτη η πανδημία του κορονοϊού, η πίεση του lockdown και το άγχος για το μέλλον, ένας επισκέπτης από πολύ μακριά ετοιμάζεται να πλησιάσει αύριο πέραν από όσο επιτρέπουν οι γαλαξιακές κατευθυντήριες γραμμές περί κοινωνικής απομάκρυνσης.

Πρόκειται για έναν αστεροειδή με πλάτος περίπου δύο χιλιομέτρων και μήκος ενδεχομένως διπλάσιο που ταξιδεύει με ταχύτητα 31.320 χιλιομέτρων την ώρα και κατευθύνεται προς τη Γη, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ».

Ο εν λόγω αστεροειδής ανακαλύφθηκε το 1998 από τη NASA που του έδωσε την κωδική ονομασία (52768) 1998 OR2 και τον κατέταξε στους Δυνητικά Επικίνδυνους Αστεροειδείς – η υπηρεσία Διαστήματος των ΗΠΑ είχε επισημάνει τότε πως οποιαδήποτε πρόσκρουσή του στη Γη θα επέφερε παγκόσμιες επιπτώσεις. Εκτιμάται πως περιστρέφεται γύρω από τον Ηλιο κάθε 1.340 ημέρες ή 3,6 χρόνια και ολοκληρώνει μια περιστροφή γύρω από τον άξονά του κάθε 411 ημέρες.

Και αύριο στις 12.56 ώρα Ελλάδας, θα περάσει σύμφωνα με το Κέντρο Μελέτης Αντικειμένων Κοντά στη Γη της NASA σε απόσταση μόλις 6.290.589 χιλιομέτρων ή περίπου 16 φορές την απόσταση Γης Σελήνης από τη Γη παρά τρίχα σε διαστημικούς όρους όπως σημειώνουν οι Times του Λονδίνου.

Τα επιστημονικά παρατηρητήρια έχουν ήδη στραμμένα τα τηλεσκόπιά τους σε αυτόν τον τεράστιο διαστημικό βράχο.

Περισσότερες πληροφορίες στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»