Απίστευτοι Τούρκοι: «Τέσσερις παραβιάσεις στο Καστελόριζο. Ελλάδα ξύπνα τώρα»

Νέο προκλητικό κρεσέντο από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, που καλεί την Ελλάδα «να ξυπνήσει».

«Τέσσερις παραβιάσεις της Αθήνας στο Καστελόριζο. Πολλά όνειρα. Ελλάδα ξύπνα τώρα», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Καστελόριζο απέχει μόλις 2 χλμ από την Τουρκία και 580 χλμ από την ηπειρωτική Ελλάδα, διεκδικώντας μεγάλο μέρος των τουρκικών χωρικών υδάτων».

Και συνεχίζει: «Ν’ αρνείται την ισότητα και την αρχή της δίκαιης κατανομής. Ν’ αρνείται τη γεωγραφία αγνοώντας την Ανατολία. Ν’ αποκλείει την αρχή της αναλογικότητας, ενεργώντας ληστρικά. Να διεκδικεί τουρκικό έδαφος».

«Παρόλο που η Ελλάδα αντιτάχθηκε στη δραστηριοποίηση του σεισμικού ερευνητικού πλοίου Ορούτς Ρέις στο Καστελόριζο και ονειρευόταν να εισβάλει στην Γαλάζια Πατρίδα, το διεθνές δίκαιο αποκαλύπτει σαφώς το σφάλμα των θέσεων της Αθήνας, αφού το Καστελόριζο βρίσκεται 2 χλμ από τις τουρκικές ακτές και 580 χλμ από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ως εκ τούτου, βρίσκεται μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Οι αρχές του διεθνούς θαλάσσιου δικαίου, που προβλέπουν την «δίκαιη κατανομή των θαλασσών», δεν παρέχουν στην Ελλάδα κανένα δικαίωμα επί του Καστελόριζου» σημειώνει η Γενί Σαφάκ.

-Ad-