«Από την Πατησίων και κάτω είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια»

«Είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι στο συγκεκριμένο υπουργείο και κάθε φορά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Αφενός λόγω της παγκοσμιοποίησης και αφετέρου λόγω μιας ιδιαιτερότητας σε σχέση με την Ελλάδα. Παρατηρείται μια αποδιοργάνωση των υπηρεσιών. Πρώτη φορά συνάντησα την αστυνομία σ’ αυτό το επίπεδο», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1.

Και πρόσθεσε: «Επί ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο, αλλά αυτό που επηρεάστηκε ήταν η σκέψη των ανθρώπων, των υπηρεσιών. Υπήρχε μια παραίτηση στα πράγματα. Εντός των εισαγωγικών παραίτηση. Υπήρχε μια αδράνεια. Η βασική αιτία ήταν όλο το κλίμα από τα πρώτα χρόνια της κρίσης».

Και συνέχισε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη φράση του πρωθυπουργού ότι «λύσαμε τα χέρια της αστυνομίας»: «Από την Πατησίων και κάτω, δυτικά της Πατησίων, που είναι ο Αγ. Παντελεήμονας, στην πλατεία Αμερικής, Βικτωρίας, στον Κολωνό, είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια. Δεν ήταν μια συνειδητή πολιτική. Ήταν η έλλειψη σχεδίου και στόχων για το πως θα αντιμετωπίσουμε τα εγκληματικά φαινόμενα».

Σχετικά με τις καταλήψεις είπε: «Έχουμε εκκενώσει πάνω από 20 καταλήψεις. Οι υπόλοιπες είναι μικρές και ασήμαντες. Οι σημαντικές έχουν ήδη αντιμετωπιστεί. Δεν υπάρχει καμία διαδικασία εκκένωσης – ανακατάληψης, ούτε κάποια βεντέτα. Η έννοια της ασφάλειας είναι συνδεδεμένη απόλυτα με τα δικαιώματα και την ελευθερία του ατόμου. Έρχεται κάποιος και καταλαμβάνει το σπίτι σας. Και πάει και κάνει μια καταγγελία στον εισαγγελέα. Πως θα ανακτήσει το δίκιο του; Πως θα ανακτήσει την περιουσία του; Με ποια λογική ο καθένας αρπάζει ένα κτίριο; Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας και μόνο συμπεριφοράς, που λέγεται ατιμωρησία. Πριν από λίγες μέρες συνελήφθησαν μια ομάδα αλλοδαπών, 18 άτομα. Οι μισοί από αυτούς είχαν συλληφθεί 200 φορές. Τώρα πια είναι έγκλειστοι, μετά από 200 φορές!».