Απόδειξη ισχύος για τη Μίλαν

«Δεν μπορεί η Ευρώπη να παριστάνει το κορόιδο και να δημιουργεί εικόνες μηδενικής αντίληψης. Ούτε να υποκύπτει στον εκβιασμό του μεταναστευτικού που επαναφέρει ξανά η Άγκυρα. Χώρες που θέλουν να είναι περήφανες δεν μπορεί να προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται δίπλα τους.

Και βέβαια είναι αδιανόητο αφενός να καταγγέλλεται η Άγκυρα σαν ταραχοποιός και αφετέρου να εξοπλίζεται από ευρωπαϊκά κράτη με όπλα που στόχο έχουν μέλη της Ένωσης», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» και στην Ειρήνη Μπέλλα.

Και εξηγεί: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε πολύ μεγάλα περιθώρια στην Άγκυρα. Έβαλε όρους που καταπατήθηκαν. Έβαλε χρονικό όριο που εξαντλήθηκε. Έχει, λοιπόν, υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και απέναντι στον εαυτό της, την αξιοπιστία της, τις αρχές που πρεσβεύει, να εφαρμόσει εκείνα που ομόφωνα αποφάσισε. Συγκεκριμένα, αυστηρά μέτρα με πρόβλεψη ακαριαίας επιβολής. Δεν μπορεί η Ευρώπη να παριστάνει το κορόιδο και να δημιουργεί εικόνες μηδενικής αντίληψης. Ούτε να υποκύπτει στον εκβιασμό του μεταναστευτικού που επαναφέρει ξανά η Άγκυρα».

Αναφορικά με την πανδημία και απαντώντας στις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τονίζει: «Η καθήλωση φέρνει στο ΣΥΡΙΖΑ απελπισία και η απελπισία πανικό. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι τυχοδιωκτικές πρακτικές που στόχο έχουν την υπονόμευση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις εισηγήσεις των ειδικών και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης δεν καταγράφονται σαν λάθος, αλλά ως εγκληματική απόπειρα διάρρηξης του κοινού μετώπου. Έχει ήδη εξηγηθεί ότι δεν υπάρχει παρά μόνο ένα -και μόνο ένα- κέντρο καταγραφής των κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Η συλλογή των στοιχείων, όμως, γίνεται από πολλούς και διαφορετικούς φορείς. Από τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, τα ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που συγκροτήθηκαν για να γίνονται έλεγχοι, όπου χρειαστεί. Όλα, ωστόσο, καταλήγουν στο ένα και μοναδικό Ενιαίο Μητρώο, που τηρείται στην ΗΔΙΚΑ, μια δημόσια δηλαδή Υπηρεσία. Και με αυτά τα στοιχεία ο ΕΟΔΥ εκδίδει και δημοσιοποιεί καθημερινά την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης».

-Ad-