Απόφοιτοι για Γεωργιάδη: «Ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέση στο σχολείο»

Ο Σύλλογος αποφοίτων της σχολής Μωραίτη διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τουρισμός και νέοι ορίζοντες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο μερικοί από τους απόφοιτους αντέδρασαν στην παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η αιτιολογία που εκφράζουν είναι ότι «κεντρικό πρόσωπο προώθησης της ρητορικής μίσους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες». Επίσης, στην επιστολή που απέστειλαν προς τον Σύλλογο Αποφοίτων της σχολής αναφέρουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης « Έχει παρουσιάσει και προωθήσει στην εκπομπή του Ελλήνων Έγερσις, το βιβλίο του αυτοπροσδιοριζόμενου ως ναζί και αρνητή του ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη (…) Ο Άδωνης Γεωργιάδης αναφέρει σε αυτό ως ένα βιβλίο που περιέχει στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση».

Σε άλλο σημείο της επιστολής υπογραμμίζουν ότι ο υπουργός έχει προβεί σε «ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες», και σε συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Τέλος, καλούν τη διοίκηση της Σχολής Μωραΐτη να ανακαλέσει την πρόσκληση, υπογραμμίζοντας ότι «ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέση στον χώρο του σχολείου, ανεξάρτητα της όποια θεσμικής θέσης κατέχει».

Αναλυτικά η επιστολή