«Αποφύγετε τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιεν, μίλησε για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», μεταξύ άλλων, τόνισε πως «έχουμε καταστήσει σαφές σε όλα τα μέρη στην Ανατολική Μεσόγειο ότι θα πρέπει να εργασθούν από κοινού για να επιλύσουν τις διαφορές τους και θα πρέπει να αποφύγουν να κάνουν βήματα τα οποία θα αντιμετωπισθούν ως προκλήσεις.»

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει μία εξαιρετική σχέση με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, όπως και με τον πρόεδρο Ερντογάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειρισθεί τις σχέσεις της με την Αγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας το NATO» σημείωσε ο κ. Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιεν.

Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα μοιράζονται κοινά συμφέροντα σε σχέση με την Τουρκία και εκτιμάμε πολύ τις προσπάθειες που κατέβαλε ο πρωθυπουργός, Μητσοτάκης, για να διατηρήσει ανοικτές γραμμές επικοινωνίας με την Αγκυρα.»

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το πρώτο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού αμέσως μετά την εκλογή του ήταν με τον πρόεδρο Ερντογάν. Είδαμε αυτή την κίνηση ως πολύ θετική.»  καταλήγει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην εφημερίδα «Καθημερινή»